UTMANINGAR

Vi har fortfarande inte så många utmaningar, ös på nu! Kan va hur tokiga som helst, vi har som sagt Pigge att använda som häst men de behöver inte ha med hästar att göra. Film/bild-bevis kommer självklart!

Hittils ska vi:
- Gå runt travslingan i mörkret och filma
- Tolka bakom Pigge med miniskidor, skritt var de minsta, men vi siktar nog lite högre

Vi ska prova att rida två på Pegasus och kolla hur han reagerar på det först av allt. Vi uteslöt några utmaningar då de redan var självklara eller för att ponnyn inte skulle palla det eftersom vi skulle göra en sak som vi redan vet han redan tycker är jätteläskig haha. Var alltså några utmaningar som tyvärr inte fungerade, men ge mer tips för tusan! :D

Gott nytt år

Ridit på banan med min snygga ponny idag har även ridit lite på Rex. Gick jättebra Pegasus var superfin dock lite tjurig då och då men ändå världens bästa och Rex var en liten piggelin idag.

Superhärligt!!
















                             




31 december

Sådär sista dagen på året, åkte och red Trine imorse och hon var jättefin! Galopperade och hade de roligt med henne hihi. Fick även prova Erikas Pegasus som även han var jättefin. Isa var med och fotade massa härliga bilder, erkänn att Erika och Pegasus är lite överdrivet snygga??!






Snyggis-ponnysarna!


01:24

Slår på musik medans jag städar vidare i mitt grymt stökiga rum... klockan är redan mitt i natten så kommer vara grymt trött när jag ska upp halv 10 imorgon för att rida tillsammans med Tilda, Isa skulle följa som fotograf.

Film

Ser på film med Isaaa, ville ge er ett inlägg så ni vet att jag lever! Uppdaterar imorgon då jag ska till Vittjärv och rida Trine och Isa ska me som fotograf :) Vet dock inte om de blir skogen eller ridbanan haha...

Finaste gummsan ♥


Min fina



                                

Planer



2012, nytt år, nya möjligheter. Ska börja tro på mig själv, ta de chanser jag får och ha ett lite mer organiserat liv. Har massa planer som kommer göra mitt liv så mycket bättre, ska lägga ner mycke tid på saker och jag ska köra järnet ut! Första planen är en tjejkväll med mina fina brudar, sådär dagen efter årskiftet, låter hur bra som helst, 2012 får en FET tagg! Vi ska jobba ännu hårdare med Usekt och se till så att alla på helahela ridklubben har en helt awesome vi-känsla, gruuumt!

TO DO LIST 2012
- Gå till affär och köpa leeesk, och när man ska betala -vadå betala? MANGE BJUDER!!!
- Sova i en hästtransport
- Vara vaken ett helt dygn
- Skicka kärleksbrev till Alex Pettyfer
- Gå fram till någon random på stan och fråga om deras autograf
- Hoppa barbacka utan händer
- Skriva en egen partylåt
- Se alla Harry Potter filmerna i streck

Denna lista ska fyllas på eftersom, fatta lång den ska bliiii!
Ni märker nog att jag övertaggar 2012 lite, men åh va grymt år de ska bli! 2 dagar kvar av 2011 som har varit så mycket bättre än 2010, och nästa år ska slå iår. Aja nu taggar vi järnet!!


Dag 7 - Min favorit grej i stallet

Hästarna i stallet är ju självklart favoriterna men min mest älskade favorit är ju självklar Pegasus då han är min alldens egna stjärna!



                                        

Torsdag

Vart i stallet hela dagen idag från morgon till kväll ridit på banan med Celise och melie superskoj. Pegasus var grymt mycket finare idag om man jämnför med igår! Imorgon skall jag skritta ut i skogen på finaste Pjokken, syrran får låna Pegasus.



                                   

 

2011

En årsutvärdering av hela 2011 ska jag lyckas klämma in i ett inlägg... Kommer uppmärksamma saker jag speciellt minns och vill dela med mig av och kan börja med att säga att året har varit sjukt bra och att nu taggar jag 2012! Publicerar det såhär några dagar innan vi byter år ;)

VÅRTERMINEN

I ridningen har jag tagit stora steg framåt, lärt mig så hemskt mycket under lektionsterminerna och även att få rida andras hästar och prova olika. Började lektionsterminen med att rida för Sofia Lundman som verkligen var en superduktig instruktör och som jag saknar jättemycket! Under den terminen red jag nästan bara Pasadena och de var väl då jag hittade hans knappar och lärde känna honom. Minns att vi red i paddocken sista lektionen och skulle jobba sidförande men eftersom de var sista gånger så tyckte Sofia att vi fick välja mellan det och galopparbete, gissa vad vi valde? Red på älskade Passe den lektionen och både ponny och ryttare tyckte de var himla kul!

Åkte på ridläget i Överkalix i 5 dagar över sommaren, med mina finafina tjejer Amanda och Isa. Även där gick det framåt då vi red för en oerhört bra instruktör, red med Amanda och Isa i gruppen så de blev jämt och jag verkligen trivdes med min lägerponny. Snowflake, så sjukt fin! Minns speciellt hopplektionen då vi red i deras stora utebana och Fleejkan var pigg haha. Gulligt med henne var att hon var maxad D-ponny + väldigt rund om magen så jag såg lite pluttig ut haha! Hade kameran med och tack för det, känns så bra att ha kvar dehära underbara lägret med minnen, tankar och bilder! Vill bara tillbaka ♥


Min övriga sommar var helt grym. Var en massa med Isa och vi gjorde allt från att åka till Boden Alive, Rix-FM festival (ang de så hittade vi grymt när vi hoppat av bussen...), ha ett fett Harry Potter-maraton, tälta på gården och bara prata till typ 4 och man får inte glömma våra cykelturer och dagar spenderade på Alder. Har säkert glömt någonting men den tjejen är bäst i alla fall! Åkte på massa barnridningar och var med mina fina klubbkompisar och övriga underbara vänner, hoppade kanin och bara levde livet!!

Började följa med Celise, Melie och Zia som hästskötare på tävlingar med Trine och Rex vilket var hur kul som helst! Efter att ha följt med på några tävlingar inte speciellt långt bort så var det hopptävlingar i Överkalix och då hängde jag med, där skulle vi sova över osv. Var jätteroligt att komma tillbaka och stod och pussade lite extra på Flake när vi skulle åka mot stugan vi skulle sova över i. Hittade på massa roligheter där vid stugorna då de fanns pool och hela köret. Vi delade stuga med Elvira + familj + Pauline som var hästskötare åt Elvira och då så hade vi det superkul, tagga nästa sommar då de blir massa tävlingar igen!

Red även Trine i 3 dagar då fam. Lindberg skulle iväg på tävlingar med endast Rex och det var även då jag och Erika blev lite extra bra kompisar! Hon hade då foderponnyn Puccini och vi red och fotade och hade det allmänt bäst. Trine har absolut varit en stor hjälp med min utveckling i ridningen då hon kan vara envis men samtidigt så sammarbetsvillig, jag hade helt fria händer på att bygga upp passet utifrån hur jag tyckte att vi behövde arbeta just då och sen dess kan man känna direkt när man slarvar lite med uppvärmingen ex. Minns att jag även fick sitta upp på Puccini när vi skulle fota och skritta/trava lite längst vägen, haha roliiigt då han är en liten racerponny!


Angående klubbarbete så gick jag med i Ungdomssektions styrelse och ja, himla nöjd över allt vi har gjort och vilken vi-känsla vi klubbmedlemmar verkligen har!

HÖSTTERMINEN

Började rida för Kajza Degerman och även hon är en grymt bra instuktör! Minns att jag red Boss första gången barbacka och sedan skulle vi rida ut andra lektionen. Harry tog jag då för fick höra att de var power i han för att han var gladiis! Harry var mina stora favorit för ca ett år sen då och efter den uteritten var jag fast igen, älskade lilla gubben! Har ridit han nästan alla gångerna den här terminen, bortsett från hoppningarna då jag fick rida Passe 2 gånger och Chamonix en gång (han har hoppförbud) och när jag fick rida på fuxdamen Uriel. Kanske någon fler gång men inget jag minns i alla fall... Såhär sista lektionen så hade vi gymkhana och då bockade den lilla rackaren av mig hahaha, men man kan inte annat än älska han, ponnyhjärtat ♥


Har verkligen gjort massa skoj övrigt med klubben också. Största saken var absolut när vi åkte till huvudstaden och till Stockholm Horse Show, så ofattbart!!! + att vi hade det hur bra som helst allihopa. Och jag har Patrik Kittels autograf, HUR BRA??!

Jag har fotat alla bilderna sen showen.

Har självklart hänt massa annat under året - lärt känna nya helt galet bra människor, har varit med min nära och kära och lagt ner så mycket tid för hästarna. Nästa del blir en planer för 2012 och bloggen!


Ridklubben

Känns bra att alltid sitta helt själv på bussen när jag åker till stallet på morgonen, busschauffören var snäll idag och släppte av mig utanför stallet istället för vid busshållplatsen, naiis.

Väntar på Jenny och Emilia nu och har precis plockat ut Bullens fingrejor ur skåpet som han ska ha på sig idag, iaf luvan då sadeln kanske inte ska med. Hittade världens sötaste bild på Lorden på google också, hos sin gamla ägare, hoppas de var ok att jag lånade den :)

Haha hur söt?!
Blir även Luleå idag och hoppas på att komma hem med ett par nya ridstövlar och kanske något annat välbehövligt? Fårse hur långt pengarna räcker då jag har planer på dressyrgrupp med en del av dom.

Har inte så mycket mer att komma med tror ja? När de två jag väntar på kommer så tar vi in grabbarna bus och ger oss av i skogen. Tog med kameran så bjuder förhoppningsvis på bilder när jag kommer hem, den kanske håller på och tjorvar när de är lite kallt men några borde de bli iaf. Vi hörs!


Erika chillar

hopp i säng nu ska upp tidigt imorgon för att rida min fina!










Bjussar på lagomt skrämmande webcam bilder!

                                   

Irriterad

Har spenderat en stund av att kika runt bland bloggar och hittar så många inlägg om mobbning anonymt via internet. Så tragiskt, om man har nått att säga ska man stå för vad man tycker och skriva med sitt namn + uppgifter. Så onödigt att skriva massa skit och göra andra ledsna/osäkra över huvud taget... Personer som blir utsätta för detta och kan hantera det med att fullständigt ignorera det är grymma, verkligen! Man ska inte ta åt sig av något man vet är osanning, då ska man stå upp för sig själv.

Vill inte ha de är låta som att det är ok att mobbas med personuppgifter heller, absolut inte. Man är alltid tuffare bakom dataskärmen, innan man skriver något ska man tänka på om man skulle kunna gå fram till den personen och säga det face to face. Om inte, skit i och skriva det helt enkelt. I ridsportbloggvärlden är det massa onödiga kommentarer/ren mobbning om utseende, utrusning och på de sättet man rider sin häst. Listan kan bli lång.

Fattar verkligen inte, varför gör man egentligen på de här viset? Osäker på sig själv eller bara för att försöka göra någon illa. Det kan ta mer än det syns och man ska tänka på det. Vad har ni för åsikter angående detta?


28 December

Hoppat Pegasus idag blev lägre kryss katastrof var det, hoppas han bara var envis idag och slutar tjafsa. Blev dock mycket finare på slutet. har inte så mycket att berätta nyss hemkommen från luleå handlat lite hästprylar och en lite olika tröjor och sånt.


brist på bilder..

                             


Är han rätt för dig, rätt för dig, rätt?

Åh tappar min röst hela tiden... Förkylning gå och döööö

Charles Owen Wellington Classic - beställd √
WIHOOO

Imorgon blir det ut i skogen med Kotten och vagnen och Bullen som rid eller hand-ponny med Jenny och Emilia (tar troligtvis med kameraan), ska tvinga mamma att skjutsa mig till hööks också, hihi låter super :')

NU → slå på en film, thriller/action/sci-fi med Justin Timberlake, lite inslag av Alex Pettyfer också, låter myckee bra. Hoppas på att de är nått sevärt!

UPDATE - Alex är the bad guy hahaha, me gusta ändå


Näsvallens Belarus


Självklart!

Bullen, eller Näsvallens Belarus som är hans riktiga namn kom till Boden i början av 2011, i januari för att vara exakt. Bilderna är sen hans första dagar här uppe i norr -

Bullen köptes in av Ungdomssektion för att användas som lektionshäst (ridlekis), hk-lektioner som körhäst och barnridningar. Första saken som många påpekade med honom var hans underbett, något som jag själv bara tycker är charmigt.
Körningen har från första början fungerat bra med denna lilla grabb men ridningen var lite svårare, dels för att han behövde utbildning och att de inte finns så många bestämda och erfarna ryttare så pass korta för att rida en liten b-ponny och att han är en envis liten rackare.

Bullen är en av de mest orädda ponnysar jag någonsin har varit i närheten av, barnridningar har alltid gått som ett rullande band och han går alltid i täten på vägen dit. I somras var vi på Boden Alive och jag och Ida kunde promenera med honom bland karusellerna och ge lite reklam utan att han brydde sig. För några veckor sen så miljötränade jag och Jenny honom i ridhuset och i princip alla hästar brukar reagera på att vattenmattan är läskig. Såhär reagerade Bullen:

Haha ni förstår nog hur cool han är!!
Bullen har numera fått mycket mer erfarenhet i ridningen även fast galoppfattningar inte sitter än pga att ingen ryttare är nog kort för de, vi tränar han med vagnen att han ska fatta galopp när vi ger han det kommandot med rösten så kan de bli lättare att lära han det med ryttare.
Även fast han inte är helt fullärd så har han fått delta i några tävlingar -

Första bilden är på en maskeradminiklubb där han tävlade med Lisa som är riktigt duktig att hantera honom. Andra är med Nina som inte kan rida honom så mycket längre pga sin längd.

Jag har lagt mycket tid på denna ponny eftersom att han inte alltid beter sig så trevligt och vilken skillnad de har blivit sen han kom! Han är en himla personlig ponny och han är bäst, finaste killen.
Fotomodell är han också, snygging på bild -

Jag har fotat alla bilder, copyright.

Hoppa kan han också, de tycker han är jätteroligt! Kanske något att satsa på i framtiden? -

Övrig information kan va bra att veta också. Bullen är född 2003, shetlandsponny, e: Titol, u: Näsvallens Belinda. Älskade Bullz, bäbisponny ♥

Såhär glad var Bullen idag efter Fanny hade ridit honom - nöjd ponny, nöjd ryttare och nöjd hjälpinstruktör!

De var lite information om Bulliiis, enjoy! :)


Slut

Nu är ridlekislägret slut och tjejerna fick åka hem med många nya minnen! Var extra stolt över Bullen idag då han skötte sig exemplariskt både i stallet och i ridhuset med sin söta ryttarinna Fanny. Kommer kännas konstigt att inte kliva upp tidigt imorgon och åka till stallet för att hjälpa brudarna. Tråkigt men samtidigt lite skönt pga att jag inte är helt frisk och skulle behöva lite sömn så förkyld och trött jag varit under de här 3 dagarna.

Red även Pasadena idag, ååh finponnyn!! Han var extra fin i galoppen idag och lyssnade superduper på både ökning och minskning, finaste Passis ♥


Andra bilden är nytagen, snygg tjockis!!!


mot stall grann

Godmorgon!

Nu beger jag mig mot stallet tror jag ska hoppa om underlaget på ridbanan är bra. Ska bli grymt roligt att testa hur han är och så. bloggar mer när jag kommer hem.


min lilla tönt!

                             
                  

Dag 6 - Det här äter min häst varje dag

Pegasus äter:
morgon: 3 kg hö+4,5 dl kraft
middag: 3 kg hö
kväll: 3,5 kg hö+4,5 dl kraft+4ml b-vitamin även 3 dl betfor

                                         


10 sanningar

Jag -
- har väldigt dåligt självförtroende
- hatar att ha fel och att förlora, men visar de dock inte speciellt mycket
- är en perfektionist inom en del saker
- tycker att julen är den mysigaste tiden på året
- ser typ alltid på film innan jag ska sova haha
- har jätteofta presentationsångest, iaf inom hästarna och skolan
- stressar väldigt ofta men de är värt de!
- tycker bloggar är bättre om inläggen skrivs på ett uppbyggt sätt utan tusen slangord och smileysar osv
- har världens finaste vänner!
- har väldigt mycket beslutångest just nuuu

Helt random saker, men kanske bra att veta? =)


2011-12-27

Vart i stallet sen jag vaknade till nu, ridit fina Pjokken han skötte sig utmärkt idag, blev att gå en bit efter slingan i solnedgången. Har även fotat när Celise och Melie har ridit bilderna blev inte så bra då det var så mörkt ute. 
Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad något skönt hör ju knappt något känsel i fingrar och tår. 


Rebeccas bild hoppas det var OK att jag lånade den : www.gitter.blogg.se 

                                            

Idag

Har ridlekistjejerna varit jätteduktiga, som vanligt. Sköter sig super bortsett från lite skratt och slams ibland men dom är verkligen supersöta! Passe skötte sig bäst idag också, älska ponnyn.

Ikväll ska jag bara ta de lungt + gå och lägga mig tidigt. Har dragit på min en hemskt förkylning och min hals dödar mig snart, inte bra... Drogar lite halstabletter och nässpray, tack för att de finns! Imorgon blir det lägret, rida Pasadena, troligtvis fota Jenny, vara med Amanda och senare på kvällen sova hos Celise med Erika. Låter bra, får hoppas att jag mår lite bättre då för de blir en lång dag... Fick även ett grymt förslag på utmaningar, nämligen att gå hela travslingan med Erika i mörkret och filma, lär ju gå bra så mörkrädd som jag är haha...

Tror inte jag har nå annat att komma med, tänkte fixa ihop en sannings-lista om mig själv till senare, hadeee! :)

Grabbis idag, älska mobilskärpan!


Awesome!

Denna glada syn mötte mig när jag loggade in idag, ni är bäst!

Fortsätt bomba på med utmaningar, vi ska ha mycket att göra! ;)

Ridklubben

Godmorgon! Sitter på brk och ska alldeles snart kila upp mot cafeterian för att möta ridlekiseleverna igen, idag är det gymkhana som står på schemat för dom och de ska bli roligt! När jag kommer hem ska jag troligtvis klicka hem en ridhjälm (namnam) och ett par nya ridstövlar, kanske blir ett par röda ridbyxor av farten också hihi ;) Måste dock prioritera och fixa lite pengar till en grymt bra sak.

Var halvt död imorse även fast jag bara satt uppe till ungefär halv 12, kvällen spenderades med Erika över skype och haha hon är så galet bra! Nu ska jag pallra mig upp till cafeterian, ha det bra! :)

Blir även att rida denna snygging idag igen ♥ Erikas bild.


nytt

Beställer hem lite utrustning från hööks:

Showmaster täcke 189 :-



Schabrak Gold Medal 149:-

Huva Gold Medal 64:-


Piké kortärmad tröja 84:- har inte bestämt om jag ska ta Röd eller denna..


Allround stövel 749:-


                                       

http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2011/12/IngenTR-andring/

Nu kan jag äntligen andas ut! Kolla in länken :)

                                   

UTMANINGAR

Vi fick ett önskemål om att börja med "Utmaningar" och vi tyckte de lät som ett roligt förslag! Vi har Pegasus att använda som häst och ni kan komma med heltokiga förslag så bestämmer vi vars gränser går, alla sakerna kommer på bild eller film-bevis efteråt.

Skriv era förslag i en kommentar här nere, behöver inte ha med hästar att göra, välj själva. Er önskan är vår lag! ;-)


Dag 5 - Det här finns i min rykt låda

- Rotviska
- Ryktborste
- Ryktskrapa
- Hovkrats
- Man/svans borste
- Pannborste
- Snoddar
- Ice Gel



                                    


26 December

Idag har jag vart ute och busat i skogen på Piggsus med Celise och Trine i 3 timmar var super grymt. Har även ridit ut barbacka på Pjokken så blev att vara i stallet i 7 timmat idag.



                                      

Måndag

Han har missat din mammas begravning √
Han har missat din födelsedag √

HAHAHA jag och Emilia har roligt ibland! Haft en superdag men söta och roliga barn och andra härliga människor. Tidningen kom för att göra ett repotage om ridlekislägret och det känns som att jag börjar vara med i tidningen rätt ofta pga brk, haha... Fick rida en asfin Passe när allt var klart, älskade ponny. Har lite planer angående lite utveckling faktiskt ;-) Imorgon blir de lule med några fina girls och sen lägret igen, ska även se till att få träffa några fina vänner! Nu ska jag hjälpa Emilia med Oboy och sen ska jag hemåt, har lovat mammi att se skönheten och odjuret med henne... Hade!


Just like the clouds my eyes will do the same

Kvällen har spenderats med peter pan och lejonkungen, kärlek till disneyfilmerna för att dom är så himla gulliga! Ska slå på en till rulle och sedan får vi se vad som händer, ska upp tidigt imorgon (iaf tidigt för att ha jullov) och hjälpa till på ridlekislägret, låter bra för våran klubb har så söta ridlekisbarn!

Troligtvis ska jag även göra en header-utlottning om de låter intressant? 3 kommentarer så kör vi på de.


Dag 4 - Hur började mitt häst intresse

Mitt hästintresse började med att min storebror började rida på kusåns ponny ridskola och då ville jag också göra det var dock inget för honom men där fastnade jag. Red i kusån i flera år sedan när jag slutade fick jag fortsätta ta hand om dollan som sålts till Lena (privatägaren) som stod kvar på ridskolan när jag ridit henne ett bra tag så började jag hjälpa maria med blandannat Milo som stod där sedan kom ju Mario som jag red 3-4 gånger i veckan lärde honom hoppa och sånt. har även ridit Roy, kusåns ponnyer, Halloween lenas b ponny som jag red in 2009, Rookie sedan började jag på Bodens Ridklubb där jag utvecklats nåå enormt har nu hunnit tävla lokalt i hopp och dressyr, klubb och mini klubb på 1,5 år ungefär på favoriterna Amira som det var från början sedan Pasadena.
Har nu under sommarn haft en egen foder ponny vid namn Puccini som är på foder i vännäs men har just nu en helt egen ponny som heter Pegasus.


gamla ridläger bilder på mig baloo o gänget.









sjukt dålig regel!

"Ha koll på logotypen 2012

23 DECEMBER 2011

TÄVLING Redan köpt tävlingsutrustning inför 2012? I så fall är det bäst att du kollar att den klarar de nya TR-bestämmelserna.

I nya TR för 2012 finns en rad olika bestämmelser för ryttarens kläder och hästens utrustning under tävling.

Bland annat får ett klädesplaggs logotype inte förekomma mer än en gång och inte vara större en tre kvadratcentimeter, alltså 3x1 centimeter. Samma sak gäller för hästens utrustning som voljlock och benskydd. På täcken får det inte finnas några märken överhuvudtaget.

Bestämmelserna gäller hela tävlingsområdet från och med 1 januari 2012.

För ryttare och kuskar som har särskilda sponsoravtal gäller andra bestämmelser. Till exempel får det vara ett märke som är 10x20 centimeter stort på varje sida av vojlocken."


Vad vill ni läsa om?

Rubriken får tala, kommentera vad just du vill läsa om!!

bilder på Pegasus












                                


Skulle berätta om de ponnysar som kommer att skrivas om här på bloggen mest.
Privatponnysar som jag sköter och rider tar vi och börjar med...

Enghöjs Lord Winston
Världens bästa Plord! Denna fina kille ägs av Amanda (världens bästa amanda på världens bästa lordii, låter bra va?) och han är världens goaste. Supergullig kille att ta hand om och pyssla med, hantering överhuvudtaget - alert och pigg, ja han är en drömponny.
Lorden är en av de mest känsliga och pigga hästarna jag har suttit på, Amanda ska ha så mycket cred för han är inte lättriden och hon rider han så galet bra!!! Puss på Lorden och Amanda ♥

Första hoppbilden är lånad av hans gamla ägare, hoppas de var ok.

Trine 3341
Trinis-finis - finaste fjorddamen som finns! ♥ Superfin i allt, helt grym på att hoppa och går super i dressyr också. Haha rolig att tolka efter också! Extra plus är att hon ägs av Celise, Melie och Zia och dom är bäääst. Bilderna får förklara denna underbaring, ögongodis!! Om man ska skriva allt hon är och allt vi har gjort så blir texten alldeles för lång. Hon är verkligen bäst!


Sen har vi min ögonsten...

Harry
Denna underbara kille ägs av ridklubben och han betyder så himla, himla mycket för mig! Min bästis ♥ Vi har gjort mycket, allt från härliga uteritter, mycket bra resultat på tävlingar och att busa lite väl mycket på gymkhana (HAHA). Han är en så himla go och personlig ponny och jag älskar honom verkligen!! Världens bästa harrybarrybambam ♥


Där har vi dom som kommer skrivas om mest - älsklingarna!


Dag 3 - Min största rädsla

jag har ingen större rädsla faktiskt iallafall inte inom ridningen.

                                      

julklapparna


Födelsegrejjs presenterna:
Toffifee ( föörstörde bilden..)
En bärbar dator (acer)
Present kort på HM 1000:-

Detta fick jag i julklapp:
Innetäcke till Pegasus
Fleecetäcke tíll Pegasus
Vintertäcke till Pegasus
Grimmor
Ridtäcken
Schabrak + huvor
Sockar
Vita helskodda ridbyxor
Vinter ridstövlar
underkläder
huvtröja

säkert mer men det är dett jag kommer ihåg :)

ska bara klicka hem mina sista julklappar:
One Piece
Läderstövlar

                                        

Glad tjej

Hemma från julfirandet med släkten och nu sitter jag och letar efter lite hemsidatips angående min ridhjälm som ska klickas hem så snart som möjligt! Charles Owen Wellington Classic, ååh dreggel!  

Nöjd över julklapparna i varje fall, mycket smågrejer som jag inte orkar räkna upp men pengar fick stå för de bästa hihi. 3500 kr att köpa vad jag vill för (hjälmen och röda ridbyxor är prio 1, sen har jag andra planer) och 600 kr till övriga kläder. Great! Min söta pappa hade även fixar 3 förstoringar med bilder på mig och Harry, aww.

Har haft en super julafton och nu ska jag ringa Lovisa och prata med henne länge, min fina vän ♥ Sen ska jag ta och slå på en Disney-film, så himla söta men en del av dom är såå sorgliga. Ska även skriva vidare på ett inlägg som ska publiceras senaree. Intressant fakta njee, men god jul igen och pusss!

GILLAAA


JULAFTON

Gick upp klockan 5 i morse blev alltså inte särsklit mycket sömn, red i allafall ögonstenen idag på uteritten han var superfin jobbade neråt hela hemvägen. Nyss hemkommen från "mitt" lilla stall har tolkat men Celise och Melie bakom både Rex och Trine. Snart ska jag iväg och testa vad Pegasus tycker om tolkning, han visade verkligen upp sig i hagen idag och försökte få igång gammel Hera. sötponny!

                                               


På g

Tänkte att jag fixar ett inlägg med alla ponnysar som kommer skrivas om mest här, låter de braaa? Kommer upp imorgon eller ikväll, de får vi se :)


Fotografering

Tog dessa bilder i vinterhagen, var egentligen meningen att jag bara skulle fota Emilia och därför är de nästan bara bilder på henne och lill-Jerry! Amanda och Felicia och deras vita grabbar följde med för att plumsa lite och då kunde jag inte låta bli att fota dom med hihi! Några smakprov bjuds de på!





Jul

Nu har bloggen lite jultema, tycker att de blev jättemysigt! 
  Gick upp klockan 04.00 imorse efter ca 3 timmars sömn, otroligt nog så var jag pigg även fast jag brukar vara halvdöd på morgonen när jag inte sovit något i princip. Var i stallet vid 10 i 5 och gick till omklädningsrummet och bultade på lite kläder. Gick sen och gjorde iordning lilla Bossis som förövrigt är så himla go! Ritten var jättemysig - snö, mörker, härliga människor + finaste ponnysarna kan ju inte bli något annat än det? Perfekt start på dagen ♥

Nu ska jag ta och redigera bilderna jag fotade på Emilia, Amanda och Felicia och deras ponnysar (laddar upp några här också) och sen ska jag slå på en film och mysa med mitt fina långöra. Senare blir det att fira jul med släkten, god jul allihopa!!


GodJul

Blev inte alls som jag tänkt skulle ha sovit för flera timmar sedan och nu är det ju bara 3 och en halv timme tills jag ska upp så God Jul och God Natt allesamans :D



har ställt 7 olika alarm imorron så jag är säker på att jag kommer vakna smart va!! :D

IDAG + IMORGON

Hej! Uppdatering kommer inte vara på topp imorgon (och de har den inte varit idag...) men de är ju faktiskt julafton!

Hade ju stallvärdinnekurs idag och innan de så fotade jag Emilia, Amanda och Felicia + deras ponnysar! Blev tilldelad Bosse idag och tyckte de skulle bli kul att sitta upp på han då de var i början av terminen förra gången. Lilla hjärtat! De är mycke skillnad mellan han och Harry som jag bara har ridit nu, Boss är mer kantig och lång (från början då) eller vad man ska säga. 
   Bästa ridpasset jag har ridit på Bosse, helt klart! Jobbade mycket på volt med avsaktningar och på att ha en stadig hand och så vidare. HERREGUD vilken skillnad jag kände jämfört med andra gånger jag suttit på han, extra plus var nog att han var lite extra på hugget. Galoppfattningarna och galoppen var bästtttt, åh bäst-Bosse!

Nu ska jag nog gå och sova, klockan ringer 04.00 och då åker jag till stallet för att busa med Bossis i snön!

23 December

Ridit dressyr på Pilot idag men han även hoppat Pasadena kändes lite konstig att först sitta på Pilot som är kring 175 i mkh och sedan sätta sig på en liten pasadena på 131 cm. Båda passen gick jättebra är supernöjd över denna födelsedag. Ska hoppa in i duschen nu för att sedan lägga mig och sova då jag ska upp kl 04:30 imorgon för att rida ut men ridklubben (y) Nackdelen med att gå upp så tidigt är att man måste vänta typ 6 timmar längre tills man får öppna sina klappar.




Dag 2 – Min första häst

Min första häst är Pegasus som jag köpte 8 December :)


inte fjortis (14) längre

Har firat min födelsedag fick mig en bärbar dator av mormor, morfar, gammelmormor och ett presentkort och 2 tröjor av famlijen! snart far jag till ridklubben på hjälpinstruktörskurs. kan livet vara bättre än såhär?? :D nää!


bild från stockolm med det härliga gänget!

Grattis

Grattis världens bästa Erika! ♥

Dag 1 - Presentera dig och din häst

Mitt namn är Erika Jakobsen för er som inte vet, är en tjej på 15 år ridit sen jag var 5-6 år både privat och på ridskola men nu har jag en egen ponny vid namnet Pegasus en superfin valack född -00 import från Tyskland.
Skaffade honom 8 December ja iår så har inte ägt honom så länge. Pegasus är utbildad LA hoppning och LA dressyr, ska bli grymt roligt att få följa denna fina ponny i flera år frammåt! När jag inte rider så umgås jag med mina vänner, slappar vid datorn eller fotograferar då det är ett stort intresse också.

Dag för dag

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

December 22

vart och handlat en massa julklappar i luleå så nu gör jag inte så mycket ska snart äta innan jag beger mig mot stallet för att rida pjokken så får syrran låna Pegasus :)
en bild på putte från i sommras :)

Desigen

Är åter igen inte helt nöjd och fixar en header med jultema imorgon, kom precis på att jag, Erika och Celise faktiskt fotade jättefina julbilder på Trine och Rex. [email protected] haha! Nu ska jag åka till pappa och klä julgranen och sen blir det troligtvis att sova hos Emilia med Amandaaa :)

Header

Jobbar på en header och som ni ser är våran nya stilmall på plats. Ska dock göra om den helt, behövde bara en bra grund. Kommer hålla på med headern nu och lite senare så den kommer troligtvis upp ikväll :)


9-12

Godmorgon! Börjar kl 9 idag men gick upp vanlig tid för julkalenderns skull haha, bara jag som tycker de är så himla gulligt?! Har precis fixat allt klart. Slutar 12 idag så ska sen hem och troligtvis börja på en ny header eftersom jag precis fick en awesome ide, grattis? ;-)

Pratar med Erika om lite framtidsplaner inom hästarna just nu, ska ta mig en lång funderare och sen får vi se hur de blir!


/Tilda


GYMKHANA

Hade gymkhana på ridningen idag och haha så himla bra de är! Terminsavslutning med min grymma ridgrupp och vi red på Harry och Amira. Båda två är inte helt vana vid gymkhana då Bellman är vår lilla stjärnhäst i det kapitlet men dom skötte sig super!

Amira var pigg och fin, hände inga större grejer med henne. Tycker de var kul att sitta upp på henne, hon var ju en av favoriterna för ett tag sedan :) Hon är i alla fall en riktigt fin tjej! Harry var taggaad och sista omgången skulle mitt gäng rida honom. Jag red sist och vi låg rätt jämt med Amira, hon hade lite försprång, vi vände upp på långsidan där vi hade ett hinder + en lång sträcka. Eftersom Harry har hoppförbud pga hans ben och bara får hoppa ibland så var han så glad över att få hoppa och jag var lite övertaggad för jag ville vinnaaa... La in räcerfart i galopp och wiho nog var han med på de! Gick bra och hann faktiskt fram till Amira, men när vi hade galopperat över mål så började han självklart att bocka, jag som satt där efter att ha drivit mycket, lite framåtlutad osv var inte riktigt med så dök (bokstavligt) ner från honom. Hahaha gud vad vi skrattade! Världens sötaste bus-Harry ♥ Tusen tack Kajza för en grym termin!!

/Tilda

Onsdag

Ridit Pegasus idag och han var hur fin som helst, jobbade på bommar vi hade även en galopp bom som vi tränade på något som han tyckte var riktigt roligt. Började men att skritta fram honom sedan travade jag igång honom och började värma upp honom på bommarna efter det så jobbade jag i galoppen innan jag började celises övning som dem hade gjort - trav på bommar- ner till kortsidan - halt - volt - galopp - upp efter långsidan - över galoppbom - sen fortsatt den runt så några varv.
min lilla ren (L)
supernöjd över ridpasset!
tagggar som satan till både fredag och lördag!!

Fredag:
Julridnings grejjs på brk + fyller jag 15 år
Lördag:
Julaftonsritt 05.00 + JULAFTON = ÖPPNA PAKET :D

test by erika

snor tildas test för det såg skojj ut hihi :)
30 FRÅGOR
1. Vill du ha just nu: jullov solklart
2. Stockholm eller Göteborg: Stockholm
3. Bloggar du läser dagligen: kompisars bloggar, sen lite olika
4. Är du kär? nää
5. Naturlig och nuvarande hårfärg: naturlig typ jätte blond nu har jag nån ful mörkare blond färg
6. Har du facebook? yepp
7. Närmaste killkompisarna: flera
8. Favoritfärg: gröön, röd, svart, vit
9. Hur många går i din klass: 21 tror jag
10. Canon eller Nikon: Canon
11. Film eller bok: Fiilm
12. Senaste låten du lyssnade på: nån random
13. Har du ramlat något i vinter? yaoo
14. Vilken buss åker du mest? 4 an
15. Planer för 2012? en massoor
16. Är du kär i några av dina killkompisar? nää
17. Färg på väggarna i ditt rum: grön, måste fixxa om.
18. Förklara dina vänner med 1 ord: underbara
19. Harry Potter eller Twilight? Twilight
20. Sjöng du senast offentligt med: Julshow om de räknas
21. Köpte du senast? kommer inte ihåg hihi
22. Sjunger du bra: nä men tilda gör!
23. Ska du ha på dig imorgon: nå fult
25. Favoritmat: spagetti o köttfärsås jummiijummi
26. En du kan berätta allt till:-
27. Detta irriterar du dig på just nu: inget
28. Ska du göra imorgon: skolaa och pegasus
29. Vill du prata med nu: jag vill soova haha..
30. Hur mycket är klockan nu: 23.57

Ridpass på Pasadena och Pegasus

Red Pegasus idag gick väl hyfsat bra iallafall, jobbade på volt , avsaktningar och lite sånt där.


Ursäkta min stolsits...
7
Har också hoppat pasadena barbacka, sista  hoppningen på Pasadena kommer verkligen sakna våra tider.. älskade gulleplutt <3

Test

30 FRÅGOR
1. Vill du ha just nu: JULLOV
2. Stockholm eller Göteborg: Stockholm
3. Bloggar du läser dagligen: mina vänners + ponnysanning, dressyrmupparna osv
4. Är du kär? nej
5. Naturlig och nuvarande hårfärg: naturlig mörkblond, nuvarande rödbrun typ
6. Har du facebook? joo
7. Närmaste killkompisarna: räknar inte upp, taskiii om jag glömmer någon
8. Favoritfärg: hmm vet faktiskt inte
9. Hur många går i din klass: 24
10. Canon eller Nikon: CANON
11. Film eller bok: film
12. Senaste låten du lyssnade på: levels - avicii 
13. Har du ramlat något i vinter? hahahha jaa...
14. Vilken buss åker du mest? typ 3:an
15. Planer för 2012? massor ;-)
16. Är du kär i några av dina killkompisar? näe
17. Färg på väggarna i ditt rum: hos mamma lila, pappa beige
18. Förklara dina vänner med 1 ord: BÄST
19. Harry Potter eller Twilight? harry potter!
20. Sjöng du senast offentligt med: lovisa på konsum hahaha
21. Köpte du senast? julklapp
22. Sjunger du bra: nje
23. Ska du ha på dig imorgon: har jag inte bestämt än
25. Favoritmat: thaifoood
26. En du kan berätta allt till: isaaa ♥
27. Detta irriterar du dig på just nu: att min datamus blinkar rött när man rör i den
28. Ska du göra imorgon: skola + stallet
29. Vill du prata med nu: lovisa
30. Hur mycket är klockan nu: 21.47


TAGG

Kom precis på att jag har massa att tagga till, GREAT!

- Gymkhana + ramla-av-fika imorgon på ridlektioneen
- JULLOV!!!
- Stallvärdinnekurs fredag
- Julaftonsritt på lördag
- Massa jul

ME GUSTA

slänger troligtvis nått sorts test lite senare btw! :)

Klar

Har fixat något tillfälligt i varje fall! Tycker allt blev lite blått och är inte jättenöjd, men de bästa jag kan komma med nu pga min idetorka. Hittade även massa nya funktioner på mitt älskade photofiltre, de är ju ett plus! Harry och Passe fick stå för bilderna - bästhästarna, puss på dom!

Ska kolla lite mer Erika om lite tjafs i designen, om hon har nån bra ide osv! De behööövs, men den jag precis gjorde får räcka för tillfälleeet! Önskar att jag hade några fina utebilder med Harry, har ju bara bilderna sen tävlingar i ridhuset, vill ha fina utebilder med fint ljus och sådäär, åååh... Har sjukt fina bilder med Trinis men jag vill ju ha med Harrybarrybambambam, okej har inget mer att komma meed, kommentera gärna era ideer om ni har några!! SEYA

Idag

Har min dag inte varit speciellt intressant. Hade samverkansdag på skolan, med andra ord olika stationer med typ julpyssel - jag och Erika var grymma gruppledare hahahah...

Ikväll ska jag ta itu med bloggen så den blir snygg och ska även hinna baka massa :) Hörs sen!

Bild på en vacker Uriel! fotad av miiig.

19 december

hemma från skolan såg ut som  ett monster efter tandläkarn typ sovit hela dagen och nu har jag skit ont i käften, ska försöka äta något innan jag far och mockar i stallet!
bilder på mig och pasadena i lördags på julshowen :)

18 dec

Idag har jag ridit mitt lilla vilddjur fin men riktigt pigg! blev reeejs.. Började med att Tilda satt på Rex, Celise på Trine och Melie och Emelie tolkandes bakom! Idag har jag också städat mitt rum och lite laat hemma!

Dec. 18, 2011

Har varit bästa söndagen på länge! Har hunnit med att tolka med Trine, ridit Rex, vart på luciatåg, ridit finaste Harry och varit stallvärdinna åt min söta ridlekisgrupp!

Åkte till Vittjärv med fam. Lindberg vid 1 efter morgonens äventyr (hahah). Vi tog in ponnisarna och fixade dom och sen skulle vi då ut i skogen. Jag började med att rida Rex och efterhand taggade han upp sig. Melie, Celise och Emelie satt på och bakom Trine och efter vi hade provat lite skulle vi ta en galopp. Vi fattade galopp och skulle ökaaa och då skenade Pigge iväg med Erika och Rexiii tyckte vi skulle hänga på. Har aldrig suttit på en så snabb liten b-ponny, haha han kan springa om han vill! De löste sig i alla fall, dock tog de ett tag att få stopp på dårarna. Sen böt jag och Celise så hon red och jag åkte bakom Triniis.

Luciatåget gick superbra och efter de stressade vi vidare till brk där jag skulle ridaa. Blev ett pass på bäst-Harry som var pigg och jättefin idag! Galoppjobbet gick nog bäst av allt (dock så var han jättefin i allt vi gjorde i princip), jobbade i alla fall på att han inte ska bli så låg och tung i handen. Älskar den ponnyn mer än allt, han är verkligen bäst ♥

Nu ska jag försöka hitta någon som kan göra en header till bloggen då jag är inne i en rejäl svacka för tillfället, har verkligen 0 ideer... Nu ska jag slå på en film osv, pusss!

min dag

Ridit Pegasus efter denna underbara julshows dag först ledde jag Bellman på luciatåget sedan galloperade jag Harry med 3 duktiga tolkare bakom min Hanne, Cecilia och Johanna. Johanna vann med att stå på skidorna i 13 sekunder, Cecilia tvåa med 11 sekunder och Hanne trea på 1, någontig sekund. När jag var klar med det så skyndade jag mig att fixa passe till en westernponny och sen så red jag honom i samma lag som Elvira och sin fina Pandora alla fyra var så triggade så det gick lite galet men är ändå super nöjd! Älskade finaste underbaraste Pasadena Conquest!
När jag kom hem for jag till Pegasus, tränade lite på slingan, skulle nog inte tagit det tränset och bettet jag tog han blev nå grymt stark aja gick i alla fall få stopp på honom efter en stund. aja älskar min fina ponny ändå!
hjärtat

Dagen

Vilken dag jag har haft! De har varit så himla kul och herregud vad mycket folk som kom för att titta, helt galet bra!

Åkte 10-bussen imorse och när jag kom dit blingade jag upp Agust grejer med extra mycket glitter, lämnade fikat och fixade lite innan de var dags att ta in hästen och börja fixa honom snygg inför luciatåget. Kan bara säga att han blev sjukt söt, fick sin egna tomteluva och allt :) Han har skött sig super hela dagen, kan lova att han är en av världens goaste hästar!

Blev problem med ett av våra nummer som inte kunde komma så då ersatte vi det med tolkning på miniskidor i ridhuset, världens bästa Harry fick dra fast de hann inte jag se... Tittade på resten av showen och hejade till 1000 på gymkhanan + duellhoppningen, grattis till Amanda, Lorden, Celise och Trine som tog hem hoppningen, hejaa!

När showen var slut så lekte vi flaggleken i ca 2 timmar, great! Nu är jag hemma i alla fall och ska snart åka vidare till Celise där jag spenderar natten, hade gött!

Förresten så har jag fått en nice idé på en header som jag jobbar på nu, yeey ;)


17 December

Vaken och jätte trött... ska ducha och prova kläder innan jag beger mig till brk kommer bli bäst.
En söt pluto sen i sommras!

SOVA

Nu ska jag faktiskt ta och sova, alarmet ringer 8 imorgon och inte ska man va död på nått så roligt som Julshowen?! Träningen med luciatåget gick awesome idag och andra förberedelser vaaar de inget fel på, första saken jag ska göra imorgon när jag kommer till stallet är att blinga till alla Agust grejer, såklart han ska va snygg när han ska få gå med i luciatåget!!

Bjuder på en bild på vackerhästen, så himla fin.


IDAG

Har varit och förberett inför morgondagens julshow på klubben, har också haft genrep i lucia tåget kommer att leda bus bellman blir en toppen dag imorron! Får inte glömma att berätta att jag har ridit Pigge idag han var lite jobbig där i början men sen blev han hur fin som helst imorgon efter showen blir det att rida ut och skritta i skogen.
jag och passe på maskeradhoppningen för nån månad sedan!

Nu

Går jag mot bussen som sen åker vidare till klubben, förberedelser inför Julshowen som går av stapeln imorgon! Har ju haft träningar med luciatåget under ca 1 månad nu så vi ska genrepa också :)

Om jag hinner fixar jag bloggen när jag kommer hem - har bakat, bakat och bakat sen jag kom hem. Kram!

Väldigt gullig bild på Bullen sen i somras, irriterande att den där fula stolpen skulle förstöra hela bilden... Sötaste Bullz hur som helst!


Onsdagens ridpass

Red ute i paddocken och snöplumsade med älsklings-Harry, åh världens sötaste ponnypluttis! Han var pigg och framåt och superfin, som vanligt! Jag, Emilia och Ida hade travtävlingar i djupsnön och gud va vi skrattade! Min lilla ponny tyckte dock att vi skulle galoppera istället för att trava. Inte så mycker mer att säga egentligen, han är i alla fall den finaste som finns!!


Snabbupdate

Hej! Statistiken går uppåt, jättekul att ni läser bloggen :d
Har installerat ett antivirusprogram på datan nu men den har laggar fortfarande väldigt mycket när jag försöker göra något här, inte bra...  Märkte också precis att vi måste fixa sånnahära namnsavslutningar då de blir för otydligt vem som skriver inläggen, men jag fortsätter att arbeta på imorgooon.

Imorgon proppar jag med inlägg, är så töntig när det gäller bloggen och tycker inte om att skriva om den inte är färdigrenoverad haha! Tänkte i alla fall skriva lite om gårdagens ridpass och lite övrigt som jag tycker kan va bra och veta :) Nu ska jag se klart de 40 minuterna som återstår av min film, puss!

Bjuder på en söt bild sen förra årets Julshow med finaste Harry, älskade ponnyn!


Häst test

DIN HÄST
Namn: Pegasus
Född: 2000
kön: valack
Ras:  Lewiter 
Färg: skäck men 4 höga strumpor 
Tävlat med dig: inte tävlat ännu
I framtiden: kanske LA har inte så höga krav  
Hur många rosetter: har inte räknat men det är fullt..
hur  många 1a rosetter:  ingaa hihi har endast tävlat 1 lokal resten clear round och klubb där jag har 2 placering.
Hur många segertäcken: inget
Hur länge har du ridigt: sen jag var 5 år
Hur många hästar har du ägt: Pegasus är min första egna!
Har du tävlat någon annans häst: Japp
Har du fått betalt för att rida: nepp
Hösta procent du ridit på i dressyr och vilken klass det var: vet inte

Högsta hoppade hindret: 1 meter med Pasadena , Roy


VAD HAR DU FÖR...
Hjälm: nån random 
Stövlar/skor: ridstövlar hickstead horsehead och vinterstövlar, vanliga ridskor med stålhetta
Träns: 2 pullar, ett achen.., 2 vanliga 
Transport: ingen egen 
Stalljacka: en svart mountin stavas jacka
Ridbyxor: svarta, rutiga, vita, blå
Tävlingsschabrak: massvis

THiS OR THAT?
Skäck eller Brun -
Stövlar med snörning eller utan
Ponny eller Häst
Hoppning eller Dressyr –
Ridbana eller Ridhus -
Trav eller Galopp
Brunt läder eller Svart läder
Pessoabett eller kandar –
Spån eller torv -
Kyra K eller Kingsland -

OM DIG
Vilken klubb tävlar du för? Bodens Ridklubb
Vad heter din tränare? Stina Öhman, Kicki Jonsson även Kicki Appelqvist ibland.
Tycker du han/hon är bra? japp
Har du någon förebild inom ridsporten? joo

Styrkor inom ridningen? vet inte 
Svagheter? säkert flera
Tycker du själv att du rider bra? finns mycket att förbättra
Hur klipper du din häst? nä han har rätt så kort päls har heller inte ägt honom nå länge.


KRYSSA I
Tävlat klubbtävling [x]

Tävlat lokalt [x ]
Tävlat regionalt [ ]
Tävlat nationellt [ ]
Tävlat internationellt [ ]
Vart med i tidningen för att du vunnit en tävling [ ]
Har ramlat av på en tävling [ ]
Har hästintresserade föräldrar [/]
Har åkt mer än 3 timmar till en tävling [ ]
Har besökt Strömsholm [ ]

Har besökt Flyinge [ ]
har besökt Tullstorp [ ]
Har tolkat efter en häst [x]
Har badat med en häst [x]
Har hoppat fälttävlans hinder [x]
Har ridit islandshäst [ ]
Har kört en riktig travhäst [ ]

Svarat ärligt på alla frågorna i de här testet [X]


foderponnyn jag hade fram till oktober.

2011-12-15

Hej alla fina läsare som läser denna blogg!
Idag har jag ridit Rex han var superfin och hur pigg som helst, min syster fick rida min lilla Pingla idag och han skötte sig utmärkt. Nu ska jag sista minuten plugga då vi har del 2 matte provet imorgon!
vacker bild på mig, julia och tilda (y)

To do list 2012

Snart är det dags! Att göra lista inom hela nästa år, fylls på eftersoooom

ÅR 2012 -
- Gå till affär och köpa leeesk, och när man ska betala -vadå betala? MANGE BJUDER!!!
- Sova i en hästtransport
- Vara vaken ett helt dygn
- Skicka kärleksbrev till Alex Pettyfer
- Gå fram till någon random på stan och fråga om deras autograf
- Hoppa barbacka utan händer
- Skriva en egen partylåt
- Se alla Harry Potter filmerna i streck

G-R-Y-M-T



Presentations inlägg - Erika

Nu tänkte jag berätta lite om vem jag från andra halvan av bloggen är, Mitt namn är Erika jakobsen är född dagen iannan julafton år 1996. Hästar som den största delen i mitt liv består av är något mina inlägg kommer handla allra mest om. Jag bor i boden som ligger långt bort i intet men trivs ändå rätt bra här. Jag har en helt egen ponny en Lewiter valack på 11 år importerad från tyskland vid namnet Pegasus en riktig toppen kille som jag inte ägt särskilt länge har gått LA/LA tror jag det var.

Jag rider också på Bodens Ridklubb Tisdagar och går hoppgrupp för verksamhetschefen Stina varannan Onsdag på ridskole ponnyn Pasadena en superfin valack på 8 år som jag var nära att köpa men pågrund av hans storlek så blev det Pegasus istället. Jag tävlar i hoppning och dressyr men det är hoppningen som intresserar mig mest.
Min fina Pegasus
Passenassen
Detta är Pjokken min fina sköt häst en Nordsvensk på 150 någonting i mankhöjd :)
Och sen får vi ju inte glömma de två ponnyerna jag brukar rida då och då brukar bli 1 gång i veckan ibland mer.
Rex ett supersött Gotlands Russ född 1998
Den fina fjoddamen som är född 2002
Bilder på dem kommer sen :)
Orkar inte ladda upp bilderna på mina andra djur i detta inlägg.. då blir det så fruktansvärt långt :s
har iallafall En tollare (hund)  vid namnet Rex världens bästa! vi har också en Bichon havanies som heter Robin också jättefin! sen har jag en massa kaniner Ares en isabella brokad hane på 2,5 år, Percy svart en hona på 2,5 år, Ture en "blå" hane på 1 år, Tom Titten en vit blåögd hane på 1 år, Vera en rödförstärkt söt hona på 1 år och Bingo en bebis efter percy på ca 1 år.
Har också en råtta som heter Molly jätte läskig enligt mig tur att det är min systers. vi har ett Marsvin som heter Rocki på 1 år och en liten fågel som heter Sofus på några år bor hos min gammel mormor just nu då hon ville ha lite sällskap!
Jappp det var väl allt för mig :)

Test

Nått gick precis helt fel, tror jag och min dator har dragit på oss något virus... Nåja, renoverar iallafall!